Argumentene som taler Hushovds sak

- HAR IKKE SETT ANDRE DOPE SEG: Det sier Thor Hushovd onsdag. Her er han i Danmark i 2011. Foto: Bjørn S. Delebekk– Jeg har ikke brukt doping, sier Thor Hushovd dag.

I en tid der hele sykkelsporten vakler, og den norske landslagssjefen nettopp har lagt kortene på bordet, er det til å begripe at Norges største sykkelstjerne må svare for seg.

Han må rett og slett akseptere spørsmålene som kommer – enn hvor urettferdig det kan føles.

Jeg er ikke naiv, til det har jeg opplevd for mye som sykkeljournalist. Jeg vil ikke sverge på at noen er rene i denne sporten. Thor Hushovd vant etapper i Tour de France i en tid da feltet var pill råttent, og han har pleiet vennskap med Lance Armstrong.

Han har til og med forsvart verdens største sykkeljukser for hele det norske folk.

Selvfølgelig blir det spørsmål av slikt. Men det finnes flere argumenter for å stole på Thor Hushovd i dag.

1. Privat samtale:
Grytidlig på morgenen 6. juli 2005, sendte de tidligere US Postal-rytterne Jonathan Vaughters og Frankie Andreu følgende meldinger til hverandre gjennom chattjenesten MSN – under fire øyne:

Cyclevaughters: once I went to CA and saw that now all the teams got 25 injections every day, i felt really guilty

Cyclevaughters: hell, CA was ZERO

FDREU: you mean all the riders

Cyclevaughters: Credit Agricole

FDREU: it’s crazy

Cyclevaughters: So, I realized lance was full of shit when he’d say everyone was doing it

Meldingene var privat, men kom ut under en rettssak i 2005. Vaughters var sjokkert etter overgangen fra US Postal til Credit Agricole, der han ble lagkamerat med Hushovd. I det franske laget fikk ikke rytterne en eneste sprøyte med ulovlige midler, skriver mannen som i dag er Garmin-sjef.

Og deretter: Han forsto at Lance Armstrong løy da han hevdet at alle lagene brukte doping – for å forsvare sitt eget misbruk.

2. Roger Legeay. Sjefen i Credit Agricole ble riktignok dopingtatt som ung rytter selv. Men som sykkelsjef for Hushovds franske lag var han kompromissløs. Jonathan Vaughters har selv forklart meg historien om hvordan han ble stukket av en veps under Tour de France i 2001.

Amerikaneren var vant til liberale leger i US Postal og ba om en sprøyte kortison for å dempe hevelsen. Kortison var kun lovlig dersom man slet med en kneskade. Dette visste Vaughters – men presset likevel på, slik at han kunne fullføre Tour-en.

Men Legeay satte foten ned: Å sette denne sprøyten, mot et uskyldig vepsestikk, var fullstendig uaktuelt. Selv om «alle» andre ville gjort det.

Roger Legeay ryktes også å være mannen som i sin tid tipset politiet om dopingbilen til Willy Voet. Festina-mannen ble stoppet med en følgebil stappfull av dopingmidler i 1998. Det utløste saken som i historiebøkene omtales som «Festinaskandalen». Legeay har aldri bekreftet at han var mannen som satte i gang denne prosessen.

3. Credit Agricole. Laget hadde riktignok en eksdoper som Christophe Moreau på laget, men foruten han og en «mindre» dopingsak rundt Fofonov, var laget nærmest kjemisk fritt for dopingsaker. Laget huset ingen ryttere som feide oppover fjellsidene og kjempet i toppen av sammendrag i Tour de France.

4. Holdninger.
Før jeg skrev dette blogginnlegget, snakket jeg også med Mads Kaggestad. Han syklet flere år som hjelperytter for Hushovd i Credit Agricole.

De to trente sammen og levde tett på hverandre. Mads forteller om en sørlending som reagerte med sinne når enkelte medryttere antydet at laglegen burde være med liberal med hva slags medisiner han skrev ut. Hushovd skal ha gått i bresjen for gode holdninger i det franske laget.

Snakk ut

Det er nok ubehagelig å være norsk toppsyklist onsdag 24. oktober. Det har skjedd mye de siste ukene, med en foreløpig topptemperatur målt på Ullevaal stadion i går klokken 12.30.

Jeg håper sykkelsporten, også i Norge, griper muligheten nå. For at mange vet mye, uten å fortelle det, virker åpenbart på alt og alle. Og sannheten bør ut.

Hadde det ikke vært for at eksdoperne Tyler Hamilton og Floyd Landis pratet om andre enn seg selv, ville etter alt å dømme Lance Armstrong fortsatt vært et av verdens største idrettsnavn.

Og slik vil vi ikke ha det.

@VGNettAnders

 

33 tanker om “Argumentene som taler Hushovds sak

 1. Jeg synes personlig det er helt rett å stille spørsmålstegn når saker som dette rundt Steffen oppstår – det vil være naturlig. Uten å ha noen form for mulighet til å legge frem saklige faktaopplysninger om Thor sin karriere i forhold til doping, må vi velge å tro på han. Jeg personlig er ikke i tvil, det Thor Hushovd har gjort siden hans proff karriere startet i 2001 er en utrolig bragd. Jeg er heller ikke i tvil at Thor er ren, det passer han ikke å være noe annet.

  Hvis det er slik som Tyler skriver, at 9av10 var dopet i årene rundt årtusenskifte, sier det bare enda mer om hvor fantastisk idrettsmann Thor Hushovd er, og har vært. Og bragdene han har, blir bare større og større – jo flere som blir tatt.

  Jeg har beundret Mads Kaggestad på TV lenge i TdF-sirkuset (og Giro), og synes han også er en flott ambassadør for ren idrett. Jeg skulle ønske jeg kunne sett hvor høy også Mads hadde kommet i en dopfri idrett. Synd at karrierer til unge utøvere blir ødelagt, fordi feltet er gjennomdopet.

  Kanskje vi får se et sjokkert og rent TdF felt neste år? Neppe, men sakene som kommer frem i høst er nok med å prege syklistene i feltet.

 2. Det kan jo også nevnes at Jonathan Vaughters skrev på Twitter tidligere denne uken: «Having lunch w Roger Legeay. Can’t credit this guy enough. He forced me to think.». Så det at Thor Hushovd var i CA sine første år som proff har gjort meg trygg på at han ikke tilhører sykkelsportens råtne epler.

 3. Jeg er av samme oppfatning, man kan aldri si med sikkerhet at noen er rene. Jeg synes derimot det påpekes for lite hvor mye arbeid som faktisk legges ned for å rydde opp i gammel skit i sykkelsporten. Hvermansen ser ut til å tro at sykling er den eneste med et svært dopingspøkelse, men i realiteten er det kanskje en av de reneste per dags dato. Jeg har overhode ingen beviser for påstanden, men det som for min del er urovekkende er hvordan spanske myndigheter feide Rafael Nadal og de den gang fire beste La Liga klubbene sin innolvering i Operacion Puerto under teppet. Folk flest får da feil oppfatning av hvor rene alle disse andre idrettene er. Jeg håper dopingsaken til Steffen Kjærgaard ikke bare setter spørsmålstegn med norske sykkelryttere, men også flere helter fra andre idretter som også sannsynligvis var på toppen da doping var meget mye brukt internasjonalt og terskelen for å bli tatt var såpass høy at man kunne komme unna med så altfor mye. Det er mye skit som burde ryddes opp i for å endre andre idrettskulturer også, sykkelsporten står frem som et godt eksempel. Allikevel er det fortsatt lov til å være skeptsisk til sykkelsporten ettersom wattproduksjonen til visse ryttere er urovekkende høye over lang tid, selvom de er en del lavere enn på 90-tallet.

 4. Også jeg både tror og håper at Thor Hushovd er uskyldig, men jeg mener det blir feil av VG å prøve å «fjerne» dopingspekulasjoner rundt ryttere.

  Før USADA gikk til aksjon mot Armstrong hadde han også gode holdninger, og en sportssjef som aldri var anklaget for doping mens han var aktiv syklist. Det var selvfølgelig flere som hadde anklaget Armstrong enn Hushovd, men det er også naturlig da Armstrong hadde en mye mer fremtredende rolle internasjonalt (man selger ingen aviser ved å anklage Gabriel Rasch).

  Jeg tror ikke jeg er den eneste som etterlyser et mer kritisk pressekorps, som graver videre rundt i Hushovds vennskap til Armstrong, og hvordan han kunne vinne såpass mange etapper i et gjennomdopet felt. Jeg ønsker en skikkelig granskning, både av Hushovd og Arvesen (som for øvrig har hatt samme sportsdirektør som Kjærgaard, Zabriskie, Hamilton, F. Schleck mfl). Det blir for dumt at de sitter på VGTV om 10 år og gråter «hjerteskjærende», etter at de har melket sykkelsporten for nok penger.

 5. enig i det du sier, lest mye av det selv og sagt det i diverse nettdiskusjoner på nett. utrolig hvor lite folk har satt seg inn i ting før de begynner mene noe. jeg mener selv jeg har satt meg inn i disse sakene, lest flere bøker, rapporter, media, fulgt med på sykkel i mange år. det eneste jeg er bekymret for i hushovd tilfelle er når han gikk i brudd på den semibratte etappen og holdt avstanden til epo feltet om ikke økte opp bakkene og vant. var vel bare en av de seierne husker ikke hvilket år heller men meget mistenkelig. du vet sikkert hva jeg prater om og når hvor det skjedde. ellers prøver jeg å forklare at CA var rene, som spurter har man ikke spes utbytte av epo, at hvis alle var dopet er det ikke rettferdig for doping gir større fordeler til noen ann andre (vanlige brukte tall er at det øker prestasjonenen med 5-20%. det er stor forskjell på 5 og 20…

  uansett håper du kan komme med noen tilbakemelding ift den etappen jeg prater om hushovd vant og dine tanker rundt det.

  • Jeg vet ikke nøyaktig hvilken etappe du snakker om. Men vet du om det var tidlig i Thor sin karriere? Da var han jo faktisk en habil klatrer som hang godt med i fjellene. Jeg mener å ha lest et sted at han på den tiden var så tynn at det begynte å gå ut over helsa. Kastet opp blod etter etappene og så videre. Han droppet karrieren som klatrer og gikk opp i vekt for å ta vare på egen kropp og helse.

  • er lov å ha en god og heldig dag på jobben i ny og ne, feltet undervurderte ham og innså trusselen for sent. eller at en innhenting ville vakt større oppsikt, prestasjonsmessig. har stor respekt for hushovd og hans prestasjoner. litt leit at han må stå frem og trygle folk om å tro på ham. men å tie hadde nok vært værre. stå på thor!

  • Til Per Erik: En årsak til dette kan jo være at Husovd aldri var noen fare med tanke på sammenlagtseieren. Hadde det vært en av de «store» som hadde ligget framme tet, tror jeg nok ikke han ville sluppet så «lett».

  • Hvis du mener etappen han vant ifjor så var det ikke så mange dopere der da, og han økte ikke mer enn noe annet brudd gjør, han tapte jo til bruddkompisene men kjøre de igjen nedover etterpå.

   Hvis du mener den etappen da, det var en fjell etappe som gikk nedover på slutten vertfall.

  • Synes det er snodig å akseptere Thor Hushovd som dopfri, for så å single ut og mistenkliggjøre en av hans prestasjoner. Kanskje noe av det mest imponerende han har gjort. Tenkes det slik bør man som idrettsutøver helst levere middelmådige resultater for å unnslippe mistanke. Vinner mann, eller gjør det stort, så er det jo gode sjanser for at man stemples som juksemaker. Blir ikke mange vinnere av slikt… Enten kjøper man hele pakka, eller så kjøper man ingenting. Jeg tror Thor er dopfri og er desto mer imponert over hva han har fått til.

   Synes ellers det er flott at dopere straffes med tilbakevirkende kraft og fratas titler. Mener de også må straffes økonomisk og med fengsel, som bedragere ellers.

  • Mener du en av etappene i 2011? Husk at «dopingæraen», hvis vi regner den fram til og med Black Friday og Landis i 2006, var det lenge før hans seier.
   En annen ting med merittene til Hushovd er at de aller fleste seirene hans har kommet i tiden etter 05. Han har 10 ind. etappeseire i tdf, kun to av de før 05, hvorav en var etter et langt brudd og den andre i en massespurt. Hushovd ble som junior- og u23-rytter regnet som en av de største klassikertalentene (vant Paris-Roubaix for u23 i 1998), men det var først med Gent-Wevelgem i 2006 at han fikk sin første større endagsseier, og de siste årene par årene har han også vunnet stadig hardere etapper i tdf, blitt verdensmester, og vært veldig nærme Roubaix-seire (satser på at han tar den neste år!).

   • Og en ting til:
    Hvem er det som stadig har slitt med sjukdom i tdf? Hushovd. Sikkert mange flere med like bra «anlegg» for å bli sjuk, men som har unngått det med dopingbruk.

 6. Det var ingen overraskelse at Kjærgaard dopet seg som proffsyklist. Når denne dopingen var så systematisert så nekter jeg å tro at dette kun var en sak mellom Kjærgaard og legen hans. Sykling er en lagsport og Armstrong med sin sterke personlighet må ha snakket med Kjærgaard ang. begges dopingprogram.

  Kjærgaard fremstår bare som en ynkelig, patetisk og utrolig feig person. Det verste er vel egentlig at han er norsk, stakkars oss. Han kan vel kose seg i sitt hus som er finansiert av penger basert på juks og håper han er stolt av det.

  Enda større skam at vi har hatt slike ledere i norsk idrett.

 7. Er det noen jeg stoler på når det gjelder proffsykling så er det Thor Hushovd !
  Er det noen jeg IKKE bruker ulovlige stoffer er det han !
  Og ja – vi så han vant en fantastisk fjelletappe og hadde en kjempedag – men vi har jaggu sett ham komme til mål i gruppetoen og nære sperregrensa mange mange ganger !

 8. Enig i det du sier her Per Erik. På den etappen du refererer til (Husker ikke selv hvilket år, og hvilken etappe), lå det vel allerede et par ryttere i brudd, og da hushovd stakk, var han ingen utfordrer til gul trøye, samt at de nærmeste utfordrerne til grønn allerede satt i «bussen». Ergo ingen vits i å følge, og hushovd trengte vel ikke akselerere for mye for å dra i fra.

 9. Kan det være nødvendig å ta fra oss tribunesliterne våre fortsatt fullt levende illusjoner om at våre helter er rene? Vi har vært i Holmenkollen og sett Ulvang, Dæhlie, Bjørgen og Northug gå først over mål, og har fortsatt ønske om å stå på tribunen og kjenne nasjonalfølelsen strømme gjennom årene når våre helter gjør det bra.
  Thor Hushovd er også en av dem vi har vært sikre på er ren, og fortsatt er det ingen grunn til å tro noe annet. Men denne bloggen gjør jo mye for at dette skal ødelegges. Men heldigvis ikke nok – jeg fortsetter å tro på våre helter!
  Og når det gjelder doping – i Norge har vi ikke kultur for å drive med denslags. Blir en tatt for det her i landet kan han knapt gå på gaten uten å bli pekt ut som doperen. Blir du tatt i for eksempel Spania blir det sett på av folk som uflaks. En liten forskjell der….
  Lars E.

 10. Selv om vi nå har sett at stadig flere må innrømme doping så må påpekes at Lance og hans sjef var markedspionerer: De var de første som forsto verdien på sponsormarkedet i USA av et arrangement med like lang varighet som et OL – og attpåtil hvert år. De solgte inn konseptet med den uovervinnelige Lance Armstrong og hypet TdF som det mest prestisjetunge etapperittet. Sett i forhold til det «reklamefrie OL» hvor det kreves langt større pengesummer for å profilere et firma var dette et fristende tilbud for større selskaper. For at det skulle lykkes måtte de garantere sportslig suksess. Da var EPO nødvendig.

  Lance Armstrong vant 7 tdf: Antagelig var han og hans lag det «sterkeste» på doping. Det er bare en ting jeg ikke skjønner: Hvorfor var Lance så dum at han også dopet seg? Om han lot sine 9 lagkamerater dope seg, så kunne han klart seg uten doping selv. Hans lagkamerater kunne endatil unngå dopingkontroller ved å sykle i mål i bakre rekker. Kanskje var han dopingfri som han hevder, men skyldig er han.

  • Han kunne ikke vunnet uten å dope seg selv. Hjelperyttere kan gjøre en stor del av jobben, men på slutten av harde etapper har man sjelden mer enn en hjelperytter igjen. I tillegg; har du sett videoen der lance,på egenhånd kjører inn den gjennomdopa fjellgeita pantani for så å parkere ham umiddelbart? For godt til å være sant!

 11. Jeg stoler på Thor Hushovd. Den dagen jeg slutter med det slutter jeg å elske sykkel. Enkelt og greit. Han og Edvald er de eneste personene jeg stoler 100% på. Og ikke pokker om idioter som Kjærgaard og Armstrong skal få ødelegge min store sykkelglede. Thor er dopfri, ferdig snakka, det er Edvald også, og Gagga, og Norhaug og alle de andre. La gutta være, nå har journalistene stilt sine spørsmål. De har fått svar, tro dem eller drit i det. Jeg tror dem.

  Til Per Erik over her. Skal du dra frem slike eksempler kan du dra frem i bøtter og spann. Du kan spekulere så mye du vil. Hadde Thor vært dopa hadde han vært avslørt. Han er altfor gentleman til å ty til slik dritt. MIN mening.

 12. Husk at alle de fleste toppidrettsutøvere har en dag i karrieren der alt stemmer. Bjørn Dæhlie hadde vel sin under 10 km klassisk under vm 97 Trondheim. Dette var ifølge han selv, hans beste løp i karrieren. Slik var det vel også for Hushovd under den TdF-etappen du tenker på. Hushovd har ganske få seire der alt har klaffet (ref VM-seieren der han hadde en god porsjon flaks). Det som er mistenkelig i sykkel er når en rytter presterer dag etter dag i harde etapperitt. Husker med gru Riccardo Ricco i Giroen for en del år tilbake. Han var vel topp 3 i 4-5 etapper på rad og det var harde klatreetapper. Jeg har vært usikker på Hushovd selv også, men mine mistanker har blitt borte først og fremst pga Mads Kaggestad og de seneste artiklene om CA.

 13. det var vel 13.nd etappe i 2011.
  det er vel fullt mulig å knalle til på en klatre etappe en gang i løpet av touren.
  forskjellen er jo at de såkalte klatre spesialistene er med på alle sammen..dag etter dag..helt i toppen hver gang.Contador,Shleck guttane Armstrong og alle de andre som henger med feltet inn hver gang+ at de er helt fremme ved klatre etapper.
  det er det grunn til å stille spørsmålstegn ved.
  for Thor sin del så hadde vel ikke sammenlagt kanonene så mye å sykle for på denne etappen.
  en typisk etappe som ender med brudd og kapring av poeng til polkadoten.
  Thor kjørte veldig bra oppover på denne etappen,men det var jo nedover han virkelig gjorde det.han var jo helt outstanding.
  trenger ikke dop for å kjøre fort nedover..bare guts i massevis..og det har Thor:-)
  det hører vel også med at Thor som regel kommer inn med grupetton når det er klatring.
  hadde han brukt dop så hadde han vært mye lengre fremme i feltet fordi han er et konkuranse menneske så det holder.
  Nei,Thor har rent mel i posen,og han er et ærlig og flott menneske som står for sunne verdier i sykkelsporten.
  Stå på Thor..jeg heier på deg:-))

 14. tror ikke det var i fjor, tror det var den etappen som gjorde at han vant grønn trøye sist over en av de andre lol, husker ikke. enten at han vant den evt var tilbkae ikampen. greit nok ingen utforderer til gul trøye, men de laga som gikk for grønn prøvde seff hindre han i spurtpoeng underveis og seierspeong… er det å si imot seg selv? si at jeg har tiltro men det er den dagen jeg ikke helt klarer å svelge uten videre. jeg sier ikke han dopet seg, jeg bare sier det var en etappe det er vrient å forklare.

  bruke dæhlie som eksempel på å ha en perfekt dag er ganske morsomt. dæhlie burde være glad langrenn er en lokalsport ift sykkel. epo er like effektivt i langrenn, alle andre på 90 tallet dopet seg, enten på epo eller blodoverføringer. likevel var våre «rene utøvere» alltid best!!! se resultater i herrelangrenn fra 90 til 00 (da kom epo test og dæhlie la opp…) hvem vant og hvem fikk plasser på pallen? rene nordmenn og italienere østeuropere østerikere og finner? de var jammen gode dæhlie og co når de vant rene over utøver som hadde 20% fordel med dop i em idrett som blir ofte avgjort på målfoto…. særlig..

  • Han vant ikke den etappen du snakker om, kom seg bare først over et fjell eller to. deretter feiret han med en colaboks før han slapp seg ned og kom til mål sammen med gruppettoen..han kjempet først og fremst mot cavendish om grønn trøye dette året, og han detter jo av om man øker farten opp bakkene. tror det var i 2009.

 15. og bare for å gjenta meg selv så det blir tydelig for alle. jeg tror han er ren, men synes en etappe som faktisk var viktig for mange han ikke vant i et terreng som ikke passet hushovd i det hele tatt?? er lov å stille spørsmål om det vel uten å synes thor er den i norsk sykkel som faktisk har prestert noe. det er rimlig stort, vinne ol i langrenn er som et kretsmesterskap i forhold til et ol hvis man klarer se hva jeg mener med det

 16. lance var best fordi han responderte best på doping, enkelt. man vinner tdf på tempå etappene, solo. og i fjelletappene da du brenner opp laget halvveis. klarer deg ikke uten doping da ser du. til den ift hvorfor lance dopa. etappen var den første av de sensasjonellene forsøkene er noen år siden, han prøvde senere men klarte ikke holde inn tror jeg, hadde jeg giddet skulle jeg slått opp men hvorfor det. mulig han ikke vant engang, men det som var greia var at han enten vant den grønne trøya på det (avgjorde det tildels før paris) eller var plutselig med i kampen igjen. må vel være lov å stille kritiske spørsmål uten å bli beskydlt for å mene det ene og det andre. tror forøvrig gabske mange andre enn meg synes det der var pussig, husker kaggestad ikke skjønte noie hvertfall

 17. Thor Hushovds imponerende etappeseier var 13. etappe i 2011. Seieren kom etter at rundt 10 ryttere lå i brudd og Thor rykket i bunnen av Col d’Aubisque, ble hentet og frakjørt av 2 mann før toppen. Thor hentet inn de to nedover, kjørte ifra og vant. Ryttere som kjempet om trøyen var ikke involvert. Da Thor vant den grønne trøya i 2009, vant han ingen fjelletapper.

  • ok, mulig jeg blander sammen. håper det som sagt har stor tro på hushovd. vet bare at det vAR ikke slik at han bare kunne gå, cavendish etc ville jo få lget til å ta igjen thor, etappen gjorde vel at han hadde sjans på den grønne igjen etter egentlig var ute av kampen. uansett, håper det ikke var noe ulovlig med i spillet og siden dette var så få år siden er det ikke så mistenklig siden hele feltet ikke går på epo.

   gir en uforbeholden unnskyldning hvis n oen oppfattet at jeg beskyldte thor for doping, jeg synes jeg gjorde det klart jeg ikke trodde han gjorde det, bare ba om noen meninger rundt nevnte etappe som var uvanlig sterk ift en spurter, noe jeg fikk.

   det var det jeg hadde ift thior, bortsett fra jeg mener han kanskje er norges største idrettsmann tom gjennom tidene.. vinne grønn trøye er det en eller to ganger, vinne flere etapper i tdf, er ikke mange nordmenn som kan sammenligne seg med det. ikke nevn lokalsport som vinteridrett. ingen vinteridretter kan sammenligne seg med sykkel. tutta kan nevnes, men det er kvinneidrett og det er utrolig mye mindre konkuranse i det desverre for damer… ikke for å rakke ned på det, synes tutta er stor, men desverre mann og kvinneidrett kan stort sett ikke sammenlignes, se bare på hva de tjener…

   • beste sted å diskutere dopingskandalen uten tvil. her ser jeg av alle innlegg at det stort sett er folk som har peil på det de skriver. når jeg leser alle innleggene på nytt, ble bare kjapp oversikt på morran, litt spes døgnrytme :p så er jeg ganske sikker dere har rett ift at det var de siste åra og jeg er helt klar på og mener doping begynner å bli mye bedre. altså bedre i forstand at det er mindre 🙂 jeg slutta følge med på tdf i 2006 pga av jeg begynte spille poker og vm i poker går samtidig (så faktisk er jeg en habil idrettsutøver selv. som nest beste nordmann i vm 2006 av nesten 9000 deltagere (ca nr 100) og en annen plass i en nm utøvelse og flere topp ti. dvs er sjakk og bridge idrett så er vel jeg det også selv om rødmic og sofa stort sett er de fysiske aktivitetene :p

    jeg er også god på å komme bort fra tema. siden jeg vet det er få etapper jeg har sett etter 2005 så trodde jeg etappen jeg pratet om at det var mellom 99 og 05 (lol tilfeldig jeg begynte og se sykkel, en kne operasjon holdt meg inne, og fortsatte og se mnesten hver etappe til armstrong sykla i mål i 05 så god timing ift saken som går nå lol.) nåvel, det jeg skal si uten å prøve unnskylde meg for å ha husket feil bare forklare hvorfor. som sagt før, dere har helt sikkert rett på at det var i år el fjor. sikkert sett på nett at hushovd lå bra an og satte på tv.

    men uansett, utalesen til hushovd var konge. vel kommer det frem at jeg har dopa meg etter denne pressekonferansen så fremstår jeg som en idiot!

    konge. jeg kan komme på en del folk i det siste, tom norske som har hat pressekonferanser, nektet doping og dager etterpå tilstår. hva fremstår de som da? enig med hushovd + ville kanskje tatt i mer 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *