Hva er det Armstrong egentlig ønsker?

HVA NÅ, LANCE? Lance Armstrong har lagt kortene på bordet, uten å si stort mer enn nødvendig. Foto: AP

Del to av Oprah Winfreys intervju med Lance Armstrong er kringkastet, uten at jeg føler meg så veldig mye klokere på den abdiserte sykkelkongen.

Han var nær ved å felle noen tårer, han ga uttrykk for at straffen mot ham er for hard – og han snakket om bruddet med Livestrong.

Alt var egentlig som ventet.

Etter å ha sett snaut to og en halv time med Winfrey og Armstrong de siste to nettene, sliter jeg fortsatt med å forstå hva Armstrong egentlig vil.

Jeg tror det handler om personlig ære, image og ønsket om å bli spiselig igjen.

Noen angrende synder fremstår han definitivt ikke som. Han er sikkert trist og lei – men mest av alt fordi korthuset hans veltet.

Stemmen virker nesten sørgmodig når han legger ut om at det kostet ham 75 millioner dollar den dagen sponsorene vendte ham ryggen. Han skal fortsatt sitte på rundt 550 millioner kroner.

Det enorme beløpet har han svindlet til seg som en skruppelløs bankraner. Sa han noe om å betale tilbake alle pengene han har stjålet? Naturligvis ikke.

Samtidig gjorde 41-åringen det i natt klart at han drømmer om å konkurrere igjen. Å løpe maraton i Chicago som 50-åring, ble nevnt spesielt underveis i praten med Oprah Winfrey.

Det kan gå dersom Armstrong får redusert livstidsutestengelsen sin til en karantene på åtte år.

Det er bare én liten hake: Skal dette være aktuelt, så må amerikaneren bidra med omfattende og vesentlig informasjon til USADA og  Verdens antidopingbyrå. Det kan jeg ikke helt se at han kommer til å gjøre.

Han har iallfall vært milevis unna å snakke åpent om det folk egentlig lurer på i møte med Oprah Winfrey: Vi vet ingenting om dopinglegen Michele Ferrari, rytterne som var med på dopingbruken, de raffinerte metodene som ble benyttet, forholdet til UCI-toppen Hein Verbruggen eller hvem som har visst hva i sykkelverden.

Arrester meg gjerne om jeg tar feil, men ikke én gang på to og en halv time har jeg hørt navnet «Johan Bruyneel».

Belgieren var sportsdirektør hvert eneste år Armstrong vant Tour de France. De to var som erteris. Også Bruyneel sitter på tiltalebenken USADA har plassert foran en nysgjerrig sykkelverden. Han har nektet skyld, og krevd en offentlig høring.

Hva som skjer på den fronten etter Armstrongs innrømmelse, er et åpent spørsmål.

Hvordan Armstrong forholder seg til vennen i dag, er også høyst usikkert.

Tyler Hamilton fortalte meg hvordan det å innrømme omfattende dopingbruk er en prosess. Alt kommer ikke på én gang, det siver ut – litt etter litt. Det var også inntrykket Armstrong forsøkte å formidle natt til lørdag.

Så får vi se om han har mer å komme med etter hvert. Det forventer i det minste en sykkelverden som i en årrekke ble holdt for narr.

@VGNettAnders

56 tanker om “Hva er det Armstrong egentlig ønsker?

 1. Mannen fortjener straff, ja. Men hvor mye skal han straffes av en hel verden for den skade han har påført andre, og ikke minst seg selv? Han må trolig kjempe resten av livet mot opinionen. Det virker som om alle er ute etter å få hodet hans på et fat, det ser ut som om mange er blodtørstige i denne saken. La ham få den straff han fortjener, og så gå fri.

  Og forresten: Hva har DU SELV i skapet som du ikke har bekjent?

  • Den straff han fortjener? Armstrong er idømt utestengelse på livstid fordi han blankt nektet både å samarbeide med USADA og å innrømme doping.
   Hadde han kommet med disse innrømmelsene for omlag et år siden kunne han antagelig forhandlet seg ned i fire år eller så.
   Nå vil han antagelig få begrenset tid til å trene, det er en del mennesker og bedrifter som enten vil ha igjen pengene sine, eller ha oppreisning for at Armstring tidligere har beskyldt dem for å lyve når de påsto han var dopet.

  • Husk, andres respekt er ikke noe en har krav på, hverken gjennom posisjon eller penger. Respekt må man gjøre seg fortjent til gjennom den man er, det man står for og hvordan man omgås andre.
   Å hevde at Armstrong har mistet all respekt, gir ingen premie.

  • Støtter dette innlegget…. Nok burde snart være nok… Noen vil tydeligvis ikke være fornøyd før både han og hans familie ligger i ruiner, og ja, familien lider sterkest til slutt…. Nok,er Nok…

 2. @Harald: For det første må sannheten på bordet. Den hele, fulle og usminkede sannheten. Dernest må han straffes. Ottey måtte i fengsel for å ha løyet under ed. Skal Lance behandles anderledes? Og hva med han som var ren i Tour de France, men kom på 21. plass bak 20 dopere? Han som egentlig vant, men har mistet en karriere han aldri kan få tilbake, premiepenger osv han skulle hatt men aldri fikk..

  • @Jørgen: Problemet er at det var så mange som var dopet i den generasjonen, så det er vel høyst usikkert om han som kom på 21.plass også var dopet.

 3. Hvorfor roper «alle» korsfest, korsfest ?
  Fordi Armstrong systematisk gjennom en årrekke ikke bare har løyet, men stemplet de som fortalte sannheten for løgnere. Han brukte alle midler for å sverte disse, ødelegge deres troverdighet og om nødvendig saksøke med krav om oppreisning og erstatning !!
  Han har aldri innrømmet noe før han måtte, med ryggen mot veggen.
  Skikkelig sleip j…. med andre ord.
  Han har brukt sine uærlig tjente dollar til å motarbeide dem som sa sannheten. Det er en uoverkommelig oppgave å lete etter formildende omstendigheter.
  Man er fristet til å finne fram gapestokken igjen.

  • Synes denne saken har gått helt av hengslene. Lance blir jo behandlet verre i media en pedofile og drapsmenn. Stort sett alle vet jo at sykkelsporten var fullstendig infisert av doping frem mot midten av 2000 tallet. Doping å betrakte som juks på den tiden i sykkelsporten på proffnivå? Ikke slik jeg ser det. Doping å betrakte som juks i Birkebeinerrittet? Definitivt. Slik sett var nok ikke Lance verre en de andre. Det rare nå er jo at det ikke virker som dopingen er det verste, men at han har løyet om det nå i ettertid når mange andre har stått frem.
   Jeg forstår godt at han har løyet om dette. Hva er vel verre en å tyste på en kollega? Slik sett er jo Lance en ekte ”gentleman” som har holdt kjeft helt til det siste. Har aldri vært noen stor fan av sykkel, og brydd meg lite om Lance bortsett at jeg har vist at han har vært en stor idrettsmann og hjelper for kreftsaken men nå har Lance Armstrong blitt en av mine store helter nettopp fordi han har vist en side som jeg er beundrer av. Hvem ville dere hatt med i krigen? En som gjør ”det som må til” eller ei ”kjerring” som de andre syklistene som ”plapra” i vei under litt press. Jeg kan ikke noe for det men jeg beundrer mennesker med ”vinnerskaller”. Vi er vel alle enige om at doping er en uting, men inntil det finnes en 100% sikker dopingtest som også kan spore doping tilbake i lang tid vil det være utrolig mange ”helter” der ute som har vært dopet men ikke avslørt. Og igjen: jeg forstår godt at de ikke kommer med innrømmelser. Håper Lance Armstrong kommer igjennom dette ”helvetet” for det unner jeg han ikke!

 4. Armstrong uten tvil den beste medisin/dop brukende sykklist noen gang. Han hadde de beste legene og det beste støtte apparatet rundt seg. Sånn blir du best i stort sett alle idretter vist du tar bort de ulovlige medisinene og EPO.

  At de andre sykklistene ikke var gode nok i sitt misbruk må de skylde seg selv for. De snakket om det i feltet…. de ytterst få som ikke hadde noe ulovlige substanser i blodet. Gjorde de noe med det de få som var på lag med urene ryttere, siden de snakket om det i feltet ?
  Fra ca 1995 og sikkert 100% før det og frem til nå er lang tid å snakke i felte.

  Her er alle skyldige og ingen mere eller mindre dumme. Dette handler om unnvikendhet og masse penger. Alle ville ha tak i pengene og æren var det ikke så farlig med. Så i denne perioden har Armstrong vært klart den beste utøveren for sportsmann er han jo ikke.

  En ting Armstrong, du var best og fy flate og mye spenning og glede du har gitt meg timesvis foran tv.

 5. Armstrong bør straffes som andre som «tilegner seg midler fra andre som han ikke er berettiget til, på en ulovlig måte» – mao stjeler fra andre.
  Han har de facto «stjålet» ære og resultater fra konkurrenter, men ikke minst midler og penger (tilegnet på ulovlig måte) fra konkurrenter,arrangører og sponsorer, .For de siste burde det ikke være tvil om at dette er et sivilrettslig spørsmål på linje med andre økonomiske forbrytelser. Det første er det opp til idretten å håndtere konsekvensene av.
  Hvorfor skal Armstrong skjermes fra straff og dom? Og hvorfor i all verden skal andre idrettsutføvere behøve å møte ham i konkurranser i fremtiden, noen gang? Hvem andre enn ham selv kan ha noen interesse avdette? Eller noen grunn til å stole på ham i konkurranser der fair play er en grunnleggende forutsetning – det aller aller viktigste for idretten er uttalt fair konkurranse om å forsøke å være best eller bare delta ? Enten er du best på vilkårene for konkurransen, ellers er du altså ikke den beste.
  Armstrong skjønte det tidlig; han kunne aldri være best, han manglet talentet og evnene – Alt annet er kun spekulasjoner som aldri kan verifiseres. Det ble Armstrongs skjebne; å ikke kunne være sterk nok til å akseptere at han innen idrett var som folk flest; ikke vinneren. En liten gutt som måtte jukse for å bli en av de «store gutta»
  Han kunne sikkert hatt mye glede av idretten (som oss andre), men det var ikke godt nok for «taperen» den gang, og ennå mer nå.
  Armstrong blir aldri en av de store idrettsutøverne i vår tid. Han verken fortjenenr respekt eller tillitt på det eller andre områder. Når han lærer at ydmykhet, anger og selvrespekt ikke kan kjøpes, men må være ærlig, komme innenfra og menes, på samme måte som tillitt. Først da kan han ha noe som heltst håp om å kunne begynne å bygge i det små den respekt han alltid har higet etter, men altså måtte jukse seg til.
  Armstrong er eller har ingenting frem til det.

  • @Henriette, dette er nok mer sammensatt enn Armstrong. Store deler av den internasjonale sykkelindustrien var tuftet på en moral hvor doping ikke var så gærnt som vi assosierer det med i dag.

   Selv om Armstrong var dopet, så var han fortsatt en stor idrettsmann med tanke på hva han presterte på sykkelen. Han slo alle de andre som dopet seg.

   • Right – bare dumt at vi ikke vet hvem som bruker og hvem som ikke – han var kanskje beste doper, men ville han vært beste clean-utøver? Det er synd at nettopp det, kan vi aldri vite…
    Hvis han trodde han kunne være best som clean utøver – hvorfor sa han ikke ifra i stedet for å bli med på jukset. Dèt ville det stått respekt av 🙂

  • Mye fornuft i det du skriver her frøken, men «Talent»…Det er som oftest ikke talentene som lykkes, det er sliterne som aldri gir opp. OM Lance snakker sant i det at han først startet opp med doping i 1995, hvordan vil du da forklare hans VM Gullmedalje i Oslo i 1993? Altså før sykdommen…

   Mannen er beregnende og opp mot veggen. Mannen er i sin største krise noensinne. Skal han få en sjanse til å bruke de ressursene han har til å komme seg på beina igjen…?

   Det har vært skrevet at han må være en angrende synder og han må hjelpe til å avdekke alt av det som kan ha interesse for å renske opp.

   Gi den mannen en rådgiver (MANGE) som har som intensjon «REN IDRETT» og så kan vi på hans 50 års dag si : «Cleanstrong» og selge blanke armbånd.

   Legg alt på bordet Lance. Meld deg selv konkurs og få en bobestyrer. Når alle dine 550 er delt blant «Gribbene» (Som aldri har gjort noe galt, eks. Landis) så er det bare å bygge sten for sten. («The American Dream») Om du da rekker å bygge nok stener (Du har jo en allerede) så er det sikkert mulig å få være med på Chicago Marthon. Da står sikkert Operah klar igjen med intervju….

   • Korrekt..Kunne tro det var en barnemorder og massemorder folk omtaler.. Selvfølgelig tar en sin straff når en har handlet ulovlig… Men her vil folk totalknuse en mann som ingen av oss faktisk vet hvordan har inni seg, husk det…

    • Vi må behandle ham som andre økonomiske forbrytelser; ta straffen og lever gevinsten som er mottatt tilbake . Så skal han selvsagt som andre få alle muligheter til å vise endring og utvikling mot lovlydig oppførsel.
     Hvis du leser korsfest eller fullstendig knuse mannen i min kommentar, leser du mer enn det som er mitt innhold.
     Personlig mener jeg den innrømmelse som Armstrong har gitt til Ophra, ikke kan frita ham for sivil straff, fordømmelse for det han har gjort eller negative synspunkter på de ulovlig handlingene. Dersom han virkelig ønsker tilgivelse, rydde opp og begynne å bygge tillitt på nytt, vil det trolig være mange meninger om hva som er tilstrekkelig. For meg er den forestilling vi har sett frem til nå, ikke god nok til å ha tillitt eller respekt for ham, verken som person eller idrettsutøver. Det må hver enkelt gjøre opp sin egen mening om, så langt tillitt ikke kan kjøpes, men vinnes fra hver enkelt 😉

  • Når det gjelder sponsorer er det vel hevet over enhver tvil at også de var klar over situasjonen og var med på dette med åpne øyne. Dessuten, de pengene som sponsorene har lagt ut til Armstrong er småpenger mot de pengene som de har tjent på mannen. Sykkelmerket Trek som Armstrong jobbet meget tett med og bruket i store deler av sin karriere var en mygg på landeveisfrontet før Armstrong løftet dem frem. Noen voldsomme økonomiske krav fra sponsorene tror jeg derfor neppe kommer. De har ingen interesse av en offentlig skittentøysvask der det settes lys på hva de visste om dette….

   Sponsorene visst, det internasjonale sykkelforbundet visste, ledelsen i US postal visste. Hele sykkelfeltet visste, de fleste var med, og de som ikke var med visste de også noe som gjør dem like skyldige.

   Det viktigste var at det kommersielle idrettsshowet kunne rulle videre, at alle produktene rundt sporten ble presentert markedet (oss) på en så spektakulær måte som mulig og at publikum (igjen oss) skulle bli underholdt på en så fengslende måte som mulig. Dette er gladiatorer og Cirkus Maximus om igjen og ren pengedrevet kommersiell underholdningsidrett.

   Vi er alle skyldige i å like det, og vår interesse enten det er sykkel eller andre idretter driver markedskreftene rundt dette videre.

   Kynisk, ja? Men sant, javisst!

 6. Armstrong innrømmer nå det «alle» visste. Armstrong har foreløpig blitt straffet med livsstidsutesetengelse. Ja jeg er enig i at hans dopingtilfelle med et tiår av løgner, søksmål osv, i tillegg til å ha vunnet 7 ganger takket være doping er mer ille enn andre tilfeller. Er det likevel riktig at han skal straffes så utrolig mye hardere enn de andre fra tiden som er tatt for eller innrømmet doping? Hva med Leipheimer, Hincapie osv? Ja det er mye takket være deres innrømmelser at man til slutt klarte å ta Armstrong, og sånn sett kan kanskje en forsvare stor strafferabatt. Synes likevel det blir feil at disse kun skal utestenges i 6 mnd. De er da egentlig like store juksemakere?

  • @SimenDB, er enig med deg her. Blir feil å straffe vinneren annerledes enn alle de andre som også dopet seg.

   Ja han bør straffes, men da på lik linje med alle andre som er dømt for doping.

   • Sett deg litt inn i saken så skjønner du hvorfor han blir straffet så hardt. Han blir også straffet helt etter retningslinjene. Merk at Armstrong ikke inrømmet noen ting under rettsaken selv om bevise var overveinde. Han har manipulert, presset og mobbet mer enn hva som er kommet frem i noen annen sak. Vi som har jobbet med dette har vært fult klar over at Armstrong har vært dopet i en lang tid. Det er da en seier å se at at endelig blir dømt for det han har gjort.

 7. Han vil fortelle at han har dopet seg til sine 7 TDF titler, skjønner du ikke det ? Så får vi se hva han forteller USADA og Verdens antidopingbyrå. Du må skjønne at han ikke blåser sine nærmeste i et Oprah Winfrey show ??

  Hva med de andre som har tilstått, forteller ikke noe mer dem ? Skal Lance få ekstra pepper fordi han var best ?
  Ser man på resultatlistene fra de årene han vant TDF så var nesten alle dopet, ergo han var best unansett. Dette viser også at det hadde vært umulig og vinne uten doping, og det er ikke Lance sin feil. Dette stikker mye dypere, og mange flere enn Lance som vet noe.

  Hva med din helt Dag Otto. ??
  Tilbake for flere år siden hadde Dag Otto aldri sett noe til doping på den tiden han syklet og i løpet av de siste årene har det endret seg til at han visste at flere av de andre på laget hans dopet seg.

  Dag Otto var på det gjennomdopede TVM laget i 93-94 og på Motorola laget med Armstrong & Co i 91-92. Han vant konge etapper, ikke som Tor Husovd som vinner spurtetapper. Tror de fleste skjønner hva han drev med.

 8. Ja og hva er det DU vil egentlig? Det lurer jeg på. Han har innrømmet doping og vil nok ha det ganske rævva mange år fremover.Har du et behov for å se ham og familien lide som dyr ? Selvfølgelig tyster han ikke på kamerater ,det er vanlig skikk og bruk her i livet.

 9. Harald: Det der var et usmakelig spark til et sportsjournalist. Det å slenge rundt seg med slik sleivspark vitner om umodenhet, usaklighet og total mangel på respekt for andre mennesker enn deg selv.

  Hvorfor Lance skal straffes? Det kan da ikke være så vanskelig å forstå? Den straff han fortjener er livstids utestengelse fra all idrett fordi verden har aldri sett maken til organisert doping som denne saken nå viser. Han har løyet under ed i flere instanser, han har dopet seg i nesten alle ritt han har deltatt i og i alle TDF rittene,mener du virkelig at dette ikke fortjener straff?
  Hva så om han må kjempe resten av livet mot oponionen? Det fortjener man når man i alle år han hyllet seg selv som en konge og nå har falt fra tronen med et brak.

  Han fremstår som en av de mest kyniske idrettsutøver verden noen gang har sett. Den mannen har aldri gjort noe som ikke har gagnet ham selv. Det har vært Lance, Lance og atter Lance. han har hatt alle i sin lomme og jeg også hadde forventet at nå fikk vi resten av historien, noe vi ikke gjorde. Han er ute etter sympati fra folket ved å nesten gråte når han snakket om sønnen sin, sønnen som har hatt sin far som sitt store idol. Han får ingen sympati fra meg. Det han har gjort mot alle rundt ham, sporten i det hele tatt det fortjener han straff for og han har ingen ting i idretten å gjøre etter dette.

  Det at han har tapt masse penger er hans egen skyld, han burde betale tilbake hver krone han har fått i premiepenger også.

  Nei Lance, jeg har ingen sympati med deg. Du er ferdig og nå er det på tide å betale tilbake til alle de du snøt for seiere gjennom din dopinglange karriere. Jeg blir bare kvalm av deg.

  • Mange gode poeng, men et stort problem er f.eks at man ikke finner EN verdig som kan kåres som vinner i disse årene. Da har han vel gjort som de andre – tross alt da. Om enn noe bedre.

   • Når de beste er dumme nok til bli med på dop-karusellen, hjelper det lite om de i utgpkt kunne vært gode eller best uten. De ødelegger både sporten og sin egen troverdighet. Dèt må de snart forstå.
    Hvorfor skal vi ikke kreve det samme av idrettsutøvere, som vi gjør av andre; Det er ingenting som blir mer lovlig fordi «alle andre gjøre det». Ta ansvar, vis dere som sterke nok til å si ifra når du oppdager oppførsel som går ut over andre!
    Armstrong er et godt sted å begynne et unisont statement mot doping. Som den tidligere store idrettkjendis han har vært og derfor synlig, ville dèt være et skritt i riktig retning for sykkelsporten og som synlig advarsel for alle idrettsutøvere.
    Hadde Armstrong forstått dèt, ville mye respekt kunne vinnes tilbake, om enn ikke for idrettsprestasjoner, men for den rolle han kan spille for fremtidens idrett!

 10. For for å avklare en ting. Jeg synes livstidsutestengelsen er helt på sin plass, og mener med det at dette burde være straffen alle som tydelig bevist har dopet seg burde få.

 11. A. K. Christiansen, hva mener du med at han i en årrekke har hold sykkelverdenen for narr? Armstrong har dopet seg på lik linje med de fleste andre syklister som har vunnet noe stort. Det han har gjort er å skape like forutsetninger. Det har gått utover de få som ikke har dopet seg. Sykkelsporten har seg selv å takke all den tid de ikke har villet rydde skikkelig opp i eget hus. Først i de 2 – 3 seneste årene har det VIRKELIG begynt å skje noe. Utesteng alle som har befatter seg med doping fra sporten på livstid. Fremdeles er det folk som f.eks Bjarne Riis som er med i en eller annen funksjon.

  All doping er noe dritt, og Armstrong som andre må ta sin straff. Men å si at han har hold sporten for narr så lenge doping har vært en del av gamet snarere enn unntaket, det blir latterlig

  • Det er omfanget, kynismen og systematikken som gjør dette unikt. Det har aldri vært noen større dopingskandale og aldri har noen skapt større fallhøyde for seg selv enn det Lance Armstrong har gjort. Det at andre også har dopet seg unntar ikke Armstrong for noen ting som helst. Man vil alltid kunne skylde på «systemet» men har det endelige ansvaret selv. Og med det omfanget dette har hatt for Armstrong sin del har han nok vært med på å flytte grensene for «systemet» atskillige hakk i feil retning.

   At Armstrong nå gjør «alt» for å kunne konkurrere igjen er komplett patetisk.

 12. Har nå sett begge deler av intervjuet. Jeg er også en av den som har hatt Lance som et stort forbilde, og følgelig er veldig skuffet over hans dopbruk. Jeg er imidlertid uenig i de som kritiserer Lance for ikke å»være angrende nokk» etc. Mannen har levd i sin egen verden og virkelighet med dette forbruket . Om han hadde allerede nå stått frem om totalt omvendt og motsatt seg alle sin tenkemåter omkring det å konkurere hvem han er osv, ville dette for meg vært lite troverdig. Det er ikke lenge siden han tweetet et bilde med de gule skjortene, da var han fortsatt i sin verden. Som jeg skjønte intervjuet har han bare først den siste måneden begynt å forstå noe av omfanget av det gale han har gjort.

  Jeg tror i årene som kommer at han vil skjønne enda mere og om intervjuet hadde blitt gjort om enda en stund, ville han også fremstå annerledes enn idag. Jeg syntes det er flott at han står frem nå, og går inn i entung prosess. Kanskje vil vi om ett år eller to, få et nytt nettjournalist, og han vil gi et intervju som «svarer til forventningen» til hans kritikere.

  At sportsjournalister og menig mann synser om dette (slik jeg også nå har gjort), gir ikke så mye mening. For å forstå dette, er det mere stoff for psykologer etc.
  Lykke til Lance.

 13. Jeg er en av de som mens han var aktiv støttet han, rett og slett syntes han var en helt. Er jeg skuffet nå? Ja veldig skuffet! Bør han straffes? Absolutt! Jeg har tidligere ikke fulgt med veldig nøye på sykkelsporten så jeg har fått en oppvekker på hvilken drittsekk han har vært. Så kommer jeg til det som det virker som «alle» vil for tiden, vil jeg se hodet hans på et fat? Nei, fyren skal straffes og helst glemmes. Jeg vil ikke at han skal forfølges til han ligger i rennesteinene, husk han har familie som også rammes av dette. Og når dette er ferdig kan «vi» begynne jakten på neste gamle helt som var dopet. Er mange å ta av! Carl Lewis er en av dem.

 14. Bare et lite spørsmål til Rita. Kan du navngi de Armstrong snøt seieren fra som ikke brukte ulovlige medisiner/EPO eller er blitt tatt i bruk av dette i etterkant ? Jeg tenker da på de store løpene.

  Han er da ikke verre enn dem. Han var bedre enn dem.
  Hva Armstrong ønsker å oppnå med å ikke lyve mere sier seg vel ganske enkelt selv. Han forteller at ja han har brukt ulovlig substanser. Hva mere er det å si. Så dersom han har løyet under ed i en offentlig domstol/rettssal så må han som alle andre straffes for det. Har han løyet i en offentlig rett da ?

 15. Utstengelse fra sport synes jeg er riktig, at han må betale tilbake noe penger er også riktig.
  Men sponsorer som Nike har tjent milliarder p.g.a mannen. At de skal saksøke han synes jeg er forkastelig. Dette har vært en situasjon han ikke kunne komme ut av, når snøballen begynte å rulle hadde han ikke noe valg. Kulturen med doping på midten av 90 tallet var det det var, at en ung lovende rytter følte at han måtte dope seg for å kunne hevde seg på den tiden er forståelig. Når han først hadde gjort det valget og oppnår resultater var det selvfølgelig ikke noe vei tilbake.
  Sponsorer, lagkamerater,fans, forventet at han skulle prestere på høyeste nivå.
  Vis man er ærlig med seg selv, vet vi alle hva et menneske kan finne på å gjøre når man blir presset. At Lance nærmest skal ta på seg straffen for ukulturen alene er forkastelig. Som han sier i intervjuet andre ryttere som ble tatt fikk 6mnd og så var alt greit. Jeg håper nå at han har et team med folk rundt seg som passer på han så han ikke tar sitt eget liv. Han er kun et menneske han også, og med et slikt umenneskelig press han nå er under må noen passe på han. Selv om dette på mange måter er selvpåført. Han har også gjort bra ting, som Livestrong. Han har også gjort sykkelsporten til en mye større sport en det var før. Jeg mener jo faktisk at han har vunnet 7 ganger. Hvis ikke hvem har vunnet de årene da? De fleste sammenlagt kanonene på den tiden har jo blitt tatt, det vil jo si at han konkurrerte på samme vilkår. Dette blir jo selvfølgelig spekulasjoner men hvis 95% av rytterne på den tiden var dopa, hva er egentlig da problemet med at han var det også? Som han sa i del en, definisjonen på juks er å ha en fordel som ingen andre hadde, men hvis 95% av feltet har tilgang på det samme som han og bruker det så er det jo ikke lenger juks.

  • Meget bra kommentar Kjetil.

   Mange har tjent penger på dette sirkuset og det har jo vært alle de ekstremt spennende duellene som har gjort at til og med TV2 har gjort noen slanter.

   Lance havner nok i fengsel, som Marion Jones og vi får håpe han klarer seg bra.

  • likte kommentaren din, noe av det mest fornuftige som e sagt her sålangt.

   Fåtallet av folk som doper seg innrømmer noe som helst før de faktisk blir tatt så hvorfor skal de slå så mye hardere ned på han forde han har gjort som alle andre.. han har da faktisk bidrat til ting utenom sin egen lommebok i motsettning til andre, selv om det e gjort på feile premmiser..

   blir litt for mye heksejakt dette for min smak.

 16. For en som kun har hatt et sløvt øye til de siste minuttene a v tdf-etappene etter jobb på rolige sommerdager, er ikke følelsen av å ha blitt holdt for narr særlig stor. Men jeg kan forstå at de heseblesende kommentatorene som entusiastisk og ukritisk har heiet frem de store syklister de siste ti årene – syklister som nesten uten unntak har blitt tatt for, eller innrømmet, doping i etterkant – føler seg ikke bare lurt, men også rimelig dumme.
  Hvor mange av pallplassene i tdf de siste ti årene har vært rene?
  Sykkelsporten har ødelagt seg selv, kollektivt. Sportsjournalistikk er sjeldent kritisk, bare et heiakor. Kanskje ligger noe av feilen der også? Kom igjen sportsjournalister – gå i dere selv. Hvor mye tyn har ikke cnbc fått de siste fire årene for ikke å ha vært kritiske nok? Hva er forskjellen?

  Utover det, er det riktig å stenge fyren ute av idrett resten av livet.

 17. Trur aldri me vil få bukt med bruken av ulovlige stoffer innen toppidrett så¨lenge det er så mykje å tjene på det.
  Det må bli slutt på dei store summane innan all idrett.
  Det vert mykje snakk om doping innan sykkel, kva då med dei andre greinene?
  Ol var i si tid tenkt som ein organisasjon som skulle stå for rein idrett. I dag er dei mykje meir oppteken av korleis dei skal kunne tjene meir.
  Dei fleste av oss veit i dag at toppidrett ikkje er sundt, men me ser gjerne på det via TV på same vis som annan underhaldning.
  Alle stader der pengene rår gjev meg dårleg smak i munnen.

 18. Takk skal du ha Harald.
  Jeg lurer på, hva vil de satans fanatikker av armstrong? Skal han ta sitt liv?
  Selvfølgelig bare etter en vis tid i gapestokken, slik at vi har tid og mulighet til å spytte, slå og sparke.
  Vi har opplevd syke folk i vår samfunn, men når jeg ser blikket i øyne av NRKs sykkelekspert når han snakker Armstrong tenker jeg på min arbeidstid psykiatrien. Overdreven fanatisme fra hvem det måte komme, er en farlig sykdom. Galskap.

 19. Selvfølgelig la han ikke ut om andre i Oprah intervjuet, men han kommer til å synge som en fugl bak lukkede dører i en høring. Hadde Armstrong gitt infoen WADA og USADA ønsket i intervjuet hadde han ikke hatt noen forhandlingskort.

  Armstrong tenker på seg selv, og kommer til å legge frem alt for WADA og USADA. Jeg tipper der allerede er inngått en intensjonsavtale om at straffen forkortes til 8 år om han forteller dem alt. Det spekuleres også i at han har inngått en avtale som gjør at utestengelsen kan gjelde fra 2005, altså kan han konkurere igjen i år. Men da må han klare overbevise dem om at han ikke har dopet seg siden 2005.

 20. Jeg spør meg heller hva de hysteriske norske kritikerne vil. Armstrong innrømmer alt om seg selv og sverter/eller angir ingen. En stor utvikling i saken. Han har også sagt at han vil uttale seg om andres roller, men da i en juridisk sammenheng under ed som en sannhetskommisjon eller noe lignende. Armstrong gjør dette i helt riktig rekkefølge.

  At han er en superdoper

 21. Forts…..

  …..er jo velkjent og nettopp det han innrømmer, inkludert at han presset folk rundt seg. Å hyle om at han må gråte og knekke sammen for å virke troverdig er helt feil. Det er ikke hans stil, og hans beskrivelser av egen oppvekst er interessante.

 22. USADA snakker om at dette er det mest sofistikerte dopingsystemet verden har sett. Der tar USADA avgjort alt for store ord i sin munn. De blir totalt historieløse når de kommer med en slik påstand.

  Dette rekker dessverre ikke opp til ankelen på de tidligere (og nåværende?) ekstreme dopingregimene DDR, Sovjet Unionen og Kina. Å sette dopingen Lance Armstrong har bedrev over at disse nasjonene systematisk dopet sine idrettsutøvere fra de var små barn for å skape idrettshelter som kastet internasjonal glans over nasjonene er både historieløst og langt ute av rett proporsjon. Slik sett er Armstrong bare for en småfisk å regne! I alle fall i mine øyne.

  Armstrong er tatt. Ikke fordi WADA og USADA greide å felle ham igjennom dopingtester. Det i seg selv er en falliterklæring av de sjeldne. USADA greide å felle ham blant annet fordi de gav andre syklister amnesti eller svært milde straffer for deres eget misbruk. Ikke uvanlig taktikk hos politiet heller. Bruke småfisk til å ta storfisken.

  Problemet mitt her er bare at småfisken ikke er småfisk. Det er sykkelryttere som har vært i eksakt samme posisjon, kjempet om de eksakt samme titlene, tjent penger fra de samme lagene og fra de samme sponsorene. Hvor er de økonomiske kravene mot disse?

  Det er et kjent faktum at mer eller mindre alle toppsyklistene fra den perioden er dopingtatt. Og det var kanskje deres redning mot løgnene. De hadde ikke noe valg, de hadde røket i dopingtest. Jeg er 100% sikker på at alle som en av dem hadde nektet for dopingmisbruk hvis de ikke hadde blitt tatt! Alle som en!

  I verdensperspektivet er dette både en seier og et tap for bekjempelsen av doping. Hvorfor det er en seier er gitt. Grunnen til at det er et tap er fordi USADA har benyttet aksjonsformer som kun er mulig i USA. De har benyttet juridiske høringer. Det er en mulighet de stort sett er alene om. Så mens USA kan trekke idrettsutøvere for retten og ha truselen om fengel i bruke, er det svært få land i verden som har den muligheten. Det gjør dopingkampen og det å drive toppidrett til en svært skjev afære på verdensbasis.

  Og her er mitt største ankepunkt for idretten generelt: Det er ikke like vilkår for å drive idrett på verdensbasis. Det er enorme forskjeller mellom de ulike idrettene, det er enorme forskjeller mellom de forskjellige nasjonene.

  Så mens USADA og Travis Tygart soler seg i glansen over å ha felt Lance Armstrong, blir jeg kvalm over hvor historieløse de er og kvalm over at USA største idrett, Amerikansk Fotball, trolig har flere troll i skapet enn noen tørr å tenke på. Rett utenfor vinduet til Travis Tygart!

 23. La han beholde pengene han har tjent. Idrett på det nivået er bare et stort pengespill uansett. Tror nok sponsorene hans har tjent inn pengene de har investert i han . Synes det var tøfft av han å stå frem på den måten. Jeg tilgir deg lance. Livestrong:)

 24. Blir så oppgitt over de som mener han skal få livstidsutestengelse, og ikke har tillit lenger osv… Nå har det vel blitt mye strengere og nesten umulig å komme unna med doping og alle blir vel testet før en konkurranse ?? Samme straff som de andre er det mest rettferdige… Han var best uansett… For hvor mye utgjorde egentlig den dopinga?? Blir jo ikke akkurat supermann av de greine der .

 25. Han suste avsted og tenkte hånlig i sitt indre, her e det ikkje nokken som ska seieren ,for meg hindre..Andre burde nok stoppet dette i tide, ja kordan kunne dette fortsette, mens de som burde vinne, slet seg frem, og måtte dermed urettferdig lide.

 26. Det er jo sånn at straff alltid er svaret! Vi ser jo at det helper gang på gang *Ironi*

  Kroppsspråkekspert eller ikke, han har ikke et objektivt syn på saken når han i det heletatt uttaler seg med sine kunnskaper. Og hvis han analyserte intervjuet med en negativ holdning i tankene så kommer det selvsagt frem i sluttresultatet.

  De fleste mennesker som har gjort noe «galt» vil jo selvfølgelig prøve å legge skjul på det. Du blir utstøtt og hatet av en hel verden hvis det kommer frem at du har gjort noe utenfor normen, eller hvis du ser annerledes ut eller oppfører deg annerledes eller har noe avvik fra gjennomsnittet generelt.

  Alle er utenfor normalen på en eller annen måte og det er mange som vil mislike/hate/whatever deg for det.

 27. Jeg blir en smule oppgitt over endel av innleggene hvor holdningen er at «alle» dopet seg på denne tiden, så da er det «egentlig» like vilkår for alle.. Og siden Lance var best på dopingen, så vant jo han, og da var det jo greit. Det er som å si at at hvis mange nok driver med svindel, så er det akseptabelt, flertallet (eller hvis man blir «mange nok») har den moralske retten på sin side! Jeg på min side vil påstå at det finnes moralske standarder i samfunnet. Det blir ikke noe bedre å svindle selv om det er mange som gjør det samme som deg. Man skifter ikke verdisystem og tenker at da er det beste å være den flinkeste svindleren! Dette er (bokstavelig talt) en kriminell holdning.
  Lance har for meg vært et stort forbilde, og jeg er skuffet over ham. At noen mener at han ikke har skjønt hva han har gjort, innebærer etter min mening en uyndiggjøring av ham. Han er en voksen person med normal intelligens, så jeg ser ingen grunn til å tillegge ham en slik mangelfull vurderingsevne. Det er selvfølgelig ikke lett å se at et stort ideal man har faktisk viser seg å være både manipulerende, kalkulerende og kynisk, men dette er altså realitetene.
  Nå må det være pri 1 for sykkelsporten å få bukt med dopingkulturen, ellers er og blir den kun en sørgelig farse.

 28. Denne mannen er en skikkelig narsissist, viser ikke anger, han hadde gjort det samme igjen om han hadde hatt mulighet, han burde ikke ha lov til å eie en sykkel engang, skikkelig råttent egg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *