Her er Tour-videoen du må se!

Dette blir litt uavhengig av om du liker sykkel eller AD/CD – eller ingen av delene. Men se på denne videoen, og spør deg selv: Er det mulig å ikke like Orica-Greenedge?

To etappeseirer på ni forsøk. Fire dager i gul ledertrøye. Det australske laget er nærmest i mål før Tour de France er i gang.

Og så, når festen er som morsomst, så legger de ut en AC/DC-parodi på nettsamfunnet YouTube. Den er naturligvis nøye planlagt, og et smart lite PR-stunt. Men like fullt feel good og verdt en titt.

Se – for eksempel – etter ett minutt og femtifem sekunder: En godt gjemt, men fornøyelig, spøk om lagets buss, som satte seg fast på målstreken på Tourens aller første etappe.

Det er ikke første gang det australske laget leker seg: I fjor var sangen «Call me maybe» en hit under Tour de France. Noen uker senere publiserte Greenedge-laget sin egen versjon under Spania rundt.

Rytterne «ringer» for åpent kamera midt under en etappe (1.44 min.). Trøyeholder Simon Clarke peker på startnummeret sitt – og følger opp med å holde «telefonrøret» til øret mens han står på seierspallen, flankert av smellvakre senoritas.

Alle er med på leken. Feel good.

Jeg snakket med Greenedge-rytter Svein Tuft i en snau time i går. Kanadieren har norske aner, og er en å regne med på tempoetappen onsdag.

Visste du at bestefaren til Tuft gikk langrenn, 5-mila, under OL i 1936 for Norge? Eller at faren hans er norsk, og fikk jobb som tømmerhugger i Canada på 60-tallet? At Svein selv – sykkelstjernen – levde flere år i villmarken?

Historien er omtalt over to sider i papirutgaven av VG i dag.

I mellomtiden hygger vi oss med et nytt favorittlag – mannskapet som har sopt inn nest mest prispenger i Tour de France etter én uke: Orica Greenedge.

Twitter: @VGNettAnders